Medlemsträff Sävsjö

Fauveklubbens 15-årsjubileum - största fauveträffen hittills i Sverige och svenskt rekord i antalet fauvar på en officiell utställning!

Livet är för kort för att inte ta de tillfällen som ges till att fira. Så när vår klubb fyllde 15 år beslöts att det skulle firas med en fauveträff. Med en drivande ordförande boendes i Småland som hade tankar om att det skulle finnas goda förutsättningar att genomföra i Sävsjö och en officiell utställning inom hanterbart avstånd så gav det sig nästan själv att placera jubileet just där.

Styrelsen har under våren dragit upp planerna och ganska snart bestämdes att vi skulle försöka se till att SBaK La Öst’s utställning i Skedhult skulle bli utställningen där svenska rekordet i antal officiellt utställda fauvar skulle sättas.


Fredagen den 26 augusti var det drop-in på Sävsjö Camping där det ganska snart var fauvar vart man såg och gick. Glada och förväntansfulla hundägare och viftande svansar i varje hörn. En enkel ringträning anordnades för dem som ville öva sig själv och sin hund inför lördagens utställning eller bara vill prova på hur man visar upp sin hund. Lite knep och trix förmedlades samt information om hur det går till på en utställning. Det minglades och skapades nya kontakter mellan medlemmar.
 
Lördagen den 27 augusti var det så dags att sätta alla tiders svenska rekord i antalet officiellt bedömda fauvar på en utställning i Sverige. Inte mindre än 80 anmälda hundar vilket innebar att SBaK La Öst hade fått lov att ordna med ytterligare en utställningsring och en till domare jämfört med vad som var tänkt från början. En ring för alla fauvar och den andra för ”övriga” bassetar.

Resultat från den historiska utställningen
BIR-Valp 4-6 mån: Mylord’s Club-Cola, ägare: Ulf Pettersson, Vaggerryd
BIR-Valp 6-9 mån: Dyfrgi’s Stella Red, ägare Bo Thoresson
 
BIR och Bästa hane: CH Whistlewood’s Dunbar Rover, ägare: Sven-Olle Nilsson, Sölvesborg
2BH: CH Nimrods Herr Måndag, ägare: Mats Prick, Uddevalla
3BH: Fallbackskogs Mimer, Cert+ Champion! ägare: Leif Pettersson, Visby
4BH: Hovriket’s Farbror Frej, ägare: Staffan Linnér, Gränna
 
BIM och Bästa tik: Dragviken´s Yla, Cert+Champion!, ägare: S-G Lindström, Ljungby
2BT: CH Madfällans Vilda, ägare: Lars+ Boel Johansson, Aspabruk
3BT: Mylord’s Holly Hallonpaj, ägare: Sam Juteström,Växjö + Annelie Kling, Braås
4BT: Lantlollans Balanserande Blanche, ägare Lars+ Boel Johansson, Aspabruk
 
BIR-Junior: Nimrods Rapunzel, ägare: Håkan Hemäng, Brokind
BIR-Veteran: CH Mynta, ägare: Håkan Hemäng, Brokind
BIR-Jakt/Bruksklass: Fallbackskogs Mimer, ägare: Leif Pettersson, Visby
Bästa Avelsklass: CH Mynta, ägare: Håkan Hemäng, Brokind
Bästa uppfödareklass: Kennel: Nimrods: uppf. Håkan Hemäng, Brokind
 
Efter den långa utställningsdagen i Skedhult bar det åter av till Sävsjö där det hade dukats till fest! Ett helt vildsvin hade långsamt grillats under dagen och den serverades med massor av tillbehör. Efter middagen serverades kaffe och kaka. Kvällen bjöd på trivsamt umgänge med mycket skratt och prat. Lotterier med massor av priser och som avslutning på kvällen en härlig fauvepromenad till Sävsjö slottsruin i en fantastisk sensommarkväll. Det var en promenad som verkade välbehövlig för såväl två- som fyrbenta efter den långa dagen.
 
Söndag 28 augusti så åkte samtliga till Fredrics hemby, Skepperstad där församlingshemmet blev samlingspunkt för dagen. Där fanns ett antal olika inslag och då vi var så många så blev det stationer där deltagarna cirkulerade så att alla skulle få plats. Trimförevisning av Henry Forsberg, föredrag om viltspår och eftersök samt en storviltjägare som delade med sig av sina berättelser och visade troféer. Bland troféerna kan nämnas ett älghorn från Alaska på hela 36 kg.
Till förmiddagsfikat serverades en redig småländsk ostkaka och till lunch var det en mycket god smörgåstårta.
Mätta och mycket nöjda var det dags att ta farväl av både gamla och nya fauvevänner.  Det blev verkligen den fauvefesten som vi hade hoppats på.

V vill passa på att tacka alla er som valde att boka in er och resa till Sävsjö! Utan er hade det inte blivit den helg som det blev. Över 80 medlemmar med hundar på en och samma plats!

Tack också till alla som på olika sätt bidragit med stort som smått för att få allt att fungera!

Styrelsen genom Annelie Kling